Macabre

macabre
Det är någonting över kläderna i
Macabres F/W 06-kollektion som får mig att associera till Edward Scissorhands, jag kan inte helt sätta fingret på vad. Vissa av plaggen skulle jag inte täcka min kropp med ens för pengar, medan andra plagg i samma kollektion skapar ett enormt habegär hos mig. Jag är kluven helt enkelt. Trots att jag rent ut sagt ogillar vissa plagg kan jag ändå inte undgå att gilla Macabres kläder.

Engelska societetsdamer och deras hattar

Här är en länk med engelska socitetsdamer i lustiga hattar.
http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,845461,00.html

två "nya" tees

För ett par dagar sedan gjorde jag om två av mina t-shirts och tänkte att jag kunde visa resultatet här. Det blev ingen total make over men alltid något. Den första är en vanlig vit tee som jag sytt fast ett grönt siden band diagonalt över magen på. Den andra var en av mina favvotees ända tills det att jag gjorde om den. På den andra, som är svart, sydde jag fast 4 st guldknappar (samma som på projektet innan men i två storlekar). Anledningen till att jag inte gillar t-shirten lika mycket nu är att knapparna hänger för löst, detta beror på knappens baksida. Här är i alla fall resultatet.

     

Johannes fixar

Här är första inlägget i kategorin ”Johannes fixar”. För ett tag sedan hittade jag en gammal cardigan där flera knappar saknades. Det var rätt synd på ett, i övrigt, fint plagg. Därför letade jag upp några fina knappar, i detta fall ett par guldknappar som min mor fått tag på för många år sedan. Enligt henne härstammade knapparna från det militära.

 

Såhär blev i alla fall resultatet:


kuldknappscardigan
Bilden håller rätt låg kvalité för tillfället, men jag ska försöka ordna med en bättre.

Worn By

 mohammedfriend
Eftersom jag är så förtjust i t-shirts så tänkte jag nu skriva en rad om det märket som enligt mig har den fräckaste idén,
Worn By. Deras idé är att återskapa t-shirts och tröjor med tryck som en gång burits av någon kändis. De kända ansikten vars tröjor man kan få en replica av är bland annat: Keith Richards och Muhammad Ali.


Sjöslag

Jää idag var det dagen för det årliga sjöslaget i härnösand. Alla tredjeklasser ställde upp med varsin egenhändigt byggd båt för att jaga poäng i guldmössetävlingen. Tyvär vann estetarna och är därmed redan fördiga segrare i guldmössetävlingen. I och med deras seger är den kommande danstävlingen meningslös, många klasser funderar på att inte ställa upp, så även min vilket jag tycker är synd, då är ju mitt eget dansnummer hotat. Any way, jag fick i alla fall vara hejjarklacksledare för SpEi3b. En liten dröm som gick i uppfyllelse när jag fick stå där med tutor och pompoms.

Jag lägger nog upp en bild på min uppskattade sailoroutfit snart.

Jaja, nu är det snart klassfest och sedan tivoli så jag ska fixa kläder till det nu. Bilder kommer nog upp senare.

Lite shopping och lite annat!


Vintageteen fick inte vara med på bild idag.
Idag kom mina vita CM-byxor jag beställde för ett par dagar sedan. När jag väl var nere på stan för att hämta ut dom råkade jag titta in i ett par andra affärer samtidigt. Resultatet blev:

  • 2 smala vintageskärp á 1 kr styck.. men jag var snäll och gav tio kronor.
  • 1 par vita hängslen från Dressman á 149 kr.
  • 1 blå/vit-randig t-shirt från h&m á 149 kr.
  • 1 vit vintagetee á 10 kr.
Dessutom blev jag positivt överraskad av siffrorna på mitt bankkonto. Jag låg tusen kronor över det förmodade beloppet.


mössa
En annan trevlig grej som skedde idag var den traditionsenliga mösspåtagningen. Prick klockan elva höll vår rektor ett trevligt tal sedan fick alla treor äntligen ta på sig sina fina mössor, även jag.

 
I samband med mösspåtagningen avslöjades även vinnarna i årets upplaga av monumenttävlingen. I år var det teknikarnas tur att vinna. Grattis till dom. Det vinnande monumentet bestod av en stor sammansvetsad pil som var nedstucken två meter i marken, alltså syntes bara hälften av bilen ovan jord. Själva pilen har inget med programmet att göra, utan det var meningen att blicken skulle följa pilens riktning. Följer man pilen hamnar blicken på en enorm skorsten, ca. 10 meter hög, där hade teknikarna borrat fast enorma bokstäver och siffror som bildade texten: TE 06. Väldigt tjusigt. En liten eloge till killen som hängde ner från toppen av skorstenen i ett rep och borrade fast bitarna.

 
Inget ont som inte har nåt gott med sig brukar det ju heta. Men i detta fall tänkte jag kasta om bokstäverna till ”inget gott som inte har nåt ont med sig”. Klockan halv tio hade vi en snabbinformation om vad som gäller angående alkoholhaltiga drycker och vistelse på tak inom skolans område under den sista veckan. På denna informationsstund fick vi reda på att ”Härnösands kvinnliga gymnasieförening” gett ut en tidskrift med massa sajkodikter som kan kännas stötande från vissa håll. Rektorn och en betydelsefull kvinna på skolan var väldigt upprörda på grund av denna tidskrift. Dessutom hade gymnasiets logga använts i den, vilket är olagligt då skolan inte godkänt det eller står för vad som skrivits i tidningen. Ingen elev brydde sig direkt om det då ingen ens visste om att en sådan förening fanns. Men i alla fall så lyckades jag hitta ett exemplar av tidningen (inte så svårt då den låg i princip över allt i skolan). Då jag läst igenom den tyckte jag bara att de verkade vara ett gäng töntiga tjejer som vill vara viktiga och därför sitter i någons källare och dricker varandras blod. Men ack så fel jag hade. En tjej i min parallellklass berättade att ”KG” försökt värva henne och det var bland det absolut SJUKASTE jag någonsin hört om. Alltså det var verkligen skräckfilmsmaterial. Om någon är intresserad av att höra vad som hände flickan kan jag blogga upp det sen.