Anna Lamberg

Jag ville bara ge den svenska fotografen Anna Lamberg lite uppmärksamhet. På hennes hemsida kan du titta på hennes bilder. Hon har dessumtom ett bidrag i Diesels konst-tävling, Diesel New Art.

Bleed öppnar butik


I Sverige är norska Bleed aktuella med sitt arbete med Diesel New Art, där de gjort det grafiska materialet. I Norge är byrån en av de mest framgångsrika på landets grafiska designscen. Nu öppnar Bleed en egen konceptbutik på bottenvåningen av sin studio i Oslo.
 
Vid sidan av böcker, kläder och prylar från märken som Marc Jacobs, Jasper Morrison och svenska Konkret Form, planerar Bleed att sälja prototyper på designlösningar som inte, ännu, har kommit i produktion. Utöver detta även har Bleed tagit fram en egen t-shirtserie tillsammans med Levi's.

Butiken heter One och ligger i bottenplanet på Bleeds kontor på Trondheijmveijen 2, Schaus corner i Grünerlökka.

One är bara öppen på torsdagar klockan 14–19 och lördagar 10–17.

Princesvintage!

ebay2
Nu tänkte jag nämna min favoritshop på ebay,
Princesvintage. Där kan man hitta riktigt schyssta vintagekläder, vilket hörs på namnet. Allt från skor och hattar till byxor och jackor går att finna. Priserna varierar något, till exempel kan man få en blazer för $114.78 eller en jeansjacka för $1.86. Där är lätt att finna riktiga guldkorn men det finns även lite halvsunkiga gamla träningsoveraller.

Brännbollsturnering - fiasko

brännboll(arkivbild)
I gårkväll genomfördes en av de olika deltävlingarna med möjligheter att ta poäng för att vinna den åtråvärda guldmössan och i och med innehavet av denna få kliva ut på trappan som första klass på studentdagen.
I min klass var varken pojkar eller flickor särskilt intresserade av att spela brännboll på en sandstrand i regn. Men vi tog tillfället i akt och åkte dit för att umgås och dricka öl. Väl på plats blev vi välkomnade av ledningen för studentkommittén, en estetare. Denna inte allt för rara människa presenterade de två grupperna. Såhär såg de ut:

 
Grupp A:

  • Spsp3 – en stor klass med många duktiga brännbollsspelare.
  • Nv3 – en till stor klass med många duktiga brännbollsspelare.
  • Te3 – ännu en stor klass som var bra på brännboll så länge de höll sig nyktra.
  • Spei3b – min klass. Inte så stor, inte så bra.
 
Grupp B:

  • Es3 – en högljudd klass med målade fejjor. Inte så bra.
  • Mp3 – ställde upp med 5 tjejer ett tag sedan 4. Dåliga.
  • Spei3a – en liten klass med mycket tjejer väldigt obra.
  • Op3 – en klass med endast tjejer. Dålig.
 
Inte helt oväntat var det en estetare som ordnat med både lottning av grupper och val av domare. Alla i grupp A blev rasande och tog för givet att estetaren satt ihop grupperna till sin egen fördel, även vissa lag i grupp B tog detta för givet. Och som förmodat hjälpte klagomålen föga för att få mer rättvisa grupper. Estetaren, jag kallar henne nu för Berta, hade väl planerat att om hennes klass bara kunde gå vidare ur gruppen skulle de få minst ett poäng.

 
På domarsidan hade Berta tillsatt sin äldre broders kompis som händelsevis råkade vara tillsammans med en flicka i Es3.

 
Väldigt uppretade satte i alla fall klasserna i grupp A igång att spela. I den inledande matchen mötte min klass Spsp3. Väldigt omotiverade började vi som innelag. Vi blev brända ett par gånger, men det kändes ändå som att vi kunde vinna. När vi så blev utelag lyckades vi ta flera lyror och bränna flera motståndare, vi var till och med nära att bränna ut våra motståndare en gång. När matchen var över väntade vi oss ett någorlunda jämt resultat men det visade sig att vi hade förlorat med 20 poäng. Inget av lagen hade kunnat ana att det var en så stor poängmässig skillnad då vi, spelmässigt, kändes rätt jämna.

 
I den andra matchen ställdes vi mot Nv3. Matchen påminde väldigt mycket om den första, med undantag av att utelaget hade mycket svårare att fånga bollen och innelaget hade ett stort sjå att välja vilken av de två bollarna man skulle drämma till. Men efter poängräkningen i slutet hade vi förlorat ännu en match, denna gång med 30 poäng.

 
Nu var alla i klassen väldigt besvikna och ville åka hem, men inte jag. Hade vi åkt hit i regnet för att få dyngstryk i två matcher? Jag hade iakttagit teknikarna och det var ingen vacker syn, de ragglade nu runt i sanden och hade svårt att ens få tag i den stillaliggande bollen i sanden. Men mina argument om att vi inte kunde förlora alla matcher gav ingen inverkan på mina lagkamrater.

När det så var tio minuter kvar innan matchen mot Te3 skulle ta sin början kom Berta fram till vår klassrepresentant i studentkommittén och frågade om vi skulle spela även om vi inte hade någon chans att gå vidare. På något sätt fick hon för sig att vi lämnade wo. Så var inte fallet.

En minut innan match gick jag till Berta och sa att vi ville spela. Till svars fick jag att matchen var struken för att vi hade lagt oss. Jag blev arg. Vi hade ju ett lag. Efter många om och men lyckades jag få trettio sekunder på mig att samla klassen. Hälften av de spelvilliga var på andra sidan stranden, ett par 100 meter bort, för att dricka lite öl och slå en drill. Klassen hann inte samla sig i tid och därför tilldelades de glada killarna i Te3 segern mot Spei3bs vilda protester. Anledningen till att teknikarna var så glada var att de nu skulle få möta de dåliga estetarna i semifinal.

 
Vid dehär laget var Berta väldigt nöjd. Hennes onda planer med att placera sitt eget lag i en sämre grupp för att på så vis få ett guldmössepoäng hade gått i lås.

 
De knökfulla teknikarna som förlorat allt vad motorik heter lyckades efter en kvart besegra de nyktra, krigsmålade och väldigt seriösa estetarna.

 
Spei3b åkte hem till en flicka i klassen och hade klassfest.


Simpor och grodfötter?

material boy
På en gång då jag såg den senaste kollektionen från
Material Boy associerade jag genast till barnprogrammet ”simpor och grodfötter” som gick på svt 1994-95. Byxorna i denna kollektion är väldigt djupa i grenen, vilket även familjen i simpor och grodfötter var.
                             Jag tyckte att programmet var lite obehagligt att titta på men det är verkligen inte kläderna från Material Boy. Med stora toppar, tajta byxor med djup gren (känns som ett populärt koncept nu) och mycket färger blir kollektionen mycket intressant.
                      Lite tråkigt är att märket inte går att köpa i Sverige. Vill man ha ett plagg får man packa väskan och åka till Storbritannien för närmaste återförsäljare

Fluga till nudlarna!

För den blivande Japanresenären har jag ett litet klädtips. Skippa slipsen och ta fluga om du ska ut och äta (om du tänkt använda någotdera). För risken är stor, främst om du äter nudlar, att det skvätter på slipsen och den blir full av fläckar. Men å andra sidan kan du använda en väldigt bred och billig slips som kan fungera som haklapp och således skyddar din kanske dyrare skjorta.

Fotbollskollektion från Whipping Floyd!

Nu inför VM i fotboll har T-shirtmärket Whipping Floyd skapat en ny kollektion. Forever eleven. Kollektionen består av 11 t-shirts. 10 av dem har ett gammalt fotbolls-VM som tema, dessa tröjor går att köpa var för sig i affärerna. Den 11:e tröjan går endast att få tag på i en låda innehållande de 10 andra tröjorna och en affisch.
whfl
Här är en utav tröjorna med tryck från VM 58 i sverige


Besök
Whipping Floyd eller den speciella hemsidan för kollektionen forever eleven för mer information.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!